Parmigiano Reggiano 24 měsíců
Parmigiano Reggiano, známý také jako král všech sýrů, je pravý italský parmezán, který pochází z Itálie a je nejstarším z parmezánů. Jeho zrání trvá minimálně dva roky, během kterých se na dřevěných policích vyvíjí jeho bohatá, nasládlá a stále intenzivnější chuť. Po naložení do solného roztoku vzniká jeho charakteristická slaná chuť, což ho činí ideálním pro strouhání na těstoviny, rizota, do polévek a omáček, ale je také skvělý nakrájený a servírovaný s pečivem nebo jako samostatná chuťovka s vínem. Parmigiano Reggiano je tvrdý sýr s pikantním profilem, který přirozeně neobsahuje laktózu, díky tradičnímu výrobnímu procesu. Tento sýr je vynikající volba jak pro každodenní, tak i pro speciální příležitosti.
Kategorie: | Sýry Itálie |
---|
Složení:
Kravské mléko, sůl, syřidlo
Výživová hodnota na 100g:
Energetická hodnota: 1683 kJ/ 431 kcal
Tuky: 30g
Bílkoviny: 32g
Sůl: 2g
Tuk v sušině: 32 %
Alergeny:
Kravské mléko a mléčné produkty
U krájených sýrů je cena za 200 g orientační; může se lišit o max. 10%. Konečná cena se při odchylkách ve váze neupravuje, snažíme se však krájet spíše více.
V ceně je zahrnuto vakuování každé položky a v letních měsících i chladící médium! Vakuově balený sýr vydrží cca 2 měsíce, nicméně po otevření doporučujeme zkonzumovat během týdne.