Reblochon de Savoie 240g



Související produkty
Detailní popis produktu
Kdysi dávno v Alpách – konkrétně v oblasti Savoie – místní farmáři praktikovali „reblocher“, tedy „znovu podojit“ krávy poté, co odešli berní úředníci. Mléko z tohoto druhého dojení bylo tučnější, sladší… a stalo se základem pro sýr, který dnes známe jako Reblochon.
Tento sýr s chráněným označením původu AOP je vyráběn výhradně z kravského mléka ze savojských pastvin a má jemnou, vláčnou kůrku zbarvenou do oranžova. Uvnitř se skrývá sametová, smetanově bohatá textura s nasládlou, lehce oříškovou chutí.
Reblochon de Savoie je hvězdou tradičního francouzského pokrmu Tartiflette – zapékaných brambor se slaninou, cibulí a právě tímto sýrem. Ale vychutnáš si ho i samotný, na chlebu nebo jen tak – po francouzsku, k vínu a pohodě.