Appenzeller mladý
Appenzeller mild je švýcarský polotvrdý bezlaktózový sýr, který se vyrábí z nepasterizovaného plnotučného kravského mléka. Tento sýr zraje čtyři měsíce a během zrání se nakládá do bylinného roztoku, obsahujícího víno nebo jablečný mošt, což mu dodává charakteristickou chuť a zlatavou kůru. Appenzeller má slámovou barvu s drobnými dírkami a nabízí silnou vůni s ořechovou nebo ovocnou chutí. Tento sýr se často konzumuje s ovocem, ořechy a sladkými salsami, ale je také skvělý pro gratinované pokrmy a fondue .
Kategorie: | Sýry Švýcarsko |
---|
Složení: Syrové kravské mléko, sůl, zákysové kultury, živočišné syřidlo
Alergeny: kravské mléko a mléčné produkty
Výživové údaje na 100g:
energetická hodnota: 1609 kJ / 388 kcal
tuky: 32 g z toho nasycené mastné kyseliny 19 g
bílkoviny: 25 g
sůl: 1,3 g
sacharidy: 0 g z toho cukry 0g
Skladování při teplotě: od 4°C do 8°C
LAKTÓZA : NE
U krájených sýrů je cena za 200 g . Skutečná váha se může lišit maximálně o 10% . Vždy se vynasnažíme uříznout spíše větší část. Cena zůstává neměnná.
V ceně je zahrnuto vakuování každé položky a v letních měsících i chladící médium! Vakuově balený sýr vydrží cca 2 měsíce, nicméně po otevření doporučujeme zkonzumovat během týdne.