Appenzeller mladý

Appenzeller mild je švýcarský polotvrdý bezlaktózový sýr, který se vyrábí z nepasterizovaného plnotučného kravského mléka. Tento sýr zraje čtyři měsíce a během zrání se nakládá do bylinného roztoku, obsahujícího víno nebo jablečný mošt, což mu dodává charakteristickou chuť a zlatavou kůru. Appenzeller má slámovou barvu s drobnými dírkami a nabízí silnou vůni s ořechovou nebo ovocnou chutí. Tento sýr se často konzumuje s ovocem, ořechy a sladkými salsami, ale je také skvělý pro gratinované pokrmy a fondue .

Skladem
170 Kč / ks 151,79 Kč bez DPH
Kategorie: Sýry Švýcarsko

Složení: Syrové kravské mléko, sůl, zákysové kultury, živočišné syřidlo

Alergeny: kravské mléko a mléčné produkty

Výživové údaje na 100g:

energetická hodnota: 1609 kJ / 388 kcal
tuky: 32 g z toho nasycené mastné kyseliny 19 g
bílkoviny: 25 g
sůl: 1,3 g
sacharidy: 0 g z toho cukry 0g

Skladování při teplotě: od 4°C do 8°C

LAKTÓZA : NE

 

U krájených sýrů je cena za 200 g . Skutečná váha se může lišit maximálně o 10% . Vždy se vynasnažíme uříznout spíše větší část. Cena zůstává neměnná.

V ceně je zahrnuto vakuování každé položky a v letních měsících i chladící médium! Vakuově balený sýr vydrží cca 2 měsíce, nicméně po otevření doporučujeme zkonzumovat během týdne.