Gudbransdalen 250g
Brunost je typický norský sýr s charakteristickou chutí připomínající karamel, s jemným dotekem kozího mléka na konci. Jeho unikátní chuť je pro někoho láskou na první ochutnání, zatímco jiní jej ještě neměli příležitost poznat v Norsku. Jeho výroba zahrnuje vaření syrovátky s přidanou smetanou až do momentu, kdy se voda odpaří a mléčný cukr se zkaramelizuje, což sýru propůjčuje jeho hnědou barvu a karamelový nádech. Gudbransdalen, jeden z nejoblíbenějších druhů brunostu, obsahuje 35 % tuku v sušině a je vyroben z kombinace kravského a kozího mléka. Podává se tradičně nakrájený na tenké plátky, servírovaný na chlebu nebo krekrech.
Kategorie: | Sýry |
---|
Složení: syrovátka, pasterizované kozí mléko, pasterizovaná kravská smetana a mléko, zahuštěno vařením
Alergen: mléko
Tuk v sušině: 35%
Hmotnost: 250g
Výživové údaje na 100g: Energie 1835 kJ/ 441 kcal, tuky 28g, z toho nasycené mastné kyseliny 19g, sacharidy 35g, z toho cukry 30g, bílkoviny 10g, sůl 0.7g
Výrobce, Země původu: Tine, Norsko
Skladování: skladujte při teplotě 2-8 °C