Pecorino Moliterno al Tartufo



Související produkty
Detailní popis produktu
V krajině, kde se ovce pasou na kopcích pod horkým sardinským sluncem, vzniká sýr, který si nese v sobě sílu tradice a noblesu výjimečné suroviny – Pecorino Moliterno al Tartufo.
Jeho základ tvoří plnotučné ovčí mléko, které po pečlivém zpracování zraje několik měsíců v tradičních sklepeních. Ale skutečná magie nastává až poté – do již vyzrálého sýra se ručně vkládají vrstvy pravého černého lanýže, který se proplétá v každém kousku jako aromatické mramorování.
Chuť? Výrazná, lehce slaná, plná a krémově bohatá, s typicky zemitým lanýžovým dozvukem, který v ústech přetrvá déle než očekáváš. Skvěle se hodí k červenému vínu, silným destilátům nebo prostě jen tak – s tichým respektem k tomu, co právě ochutnáváš.
Pecorino Moliterno al Tartufo je sýr, který nešumí. Ten zůstane.
U krájených sýrů je cena za 200 g . Skutečná váha se může lišit maximálně o 10% . Vždy se vynasnažíme uříznout spíše větší část. Cena zůstává neměnná.
V ceně je zahrnuto vakuování každé položky a v letních měsících i chladící médium! Vakuově balený sýr vydrží cca 2 měsíce, nicméně po otevření doporučujeme zkonzumovat během týdne.